به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان، حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی حسینی در گفتگو با روابط عمومی، سالروز شهادت ششمین پیشوای شیعیان را نه فقط فرصتی برای سوگواری، بلکه مجالی برای تأمل در اندیشهها و منش وحدتآفرین آن حضرت دانست و گفت: امام صادق(ع) در روزگاری که تشتّت سیاسی و فکری فراگیر بود، با عقلانیت، علمگرایی، مدارا و گفتوگو، چهرهای نوین از دیانت ارائه داد؛ راهی که امروز نیز امت اسلامی سخت بدان نیاز دارد.
وی افزود: امام صادق(ع) در دورهای میزیست که نحلههای مختلف کلامی و فقهی شکل گرفته بودند. با این حال، او نهتنها با مخالفان مذهبی به دشمنی برنخاست، بلکه با بسیاری از بزرگان اهل سنت، از جمله ابوحنیفه و مالک بن انس، روابط علمی و اخلاقی برقرار کرد. همین گفتوگوها و تعاملها، از ایشان چهرهای جامع برای تمام مسلمانان ساخت.
معاون فرهنگی ادارهکل تبلیغات اسلامی هرمزگان ادامه داد: امروز دنیای اسلام با چالشهایی چون افراطگرایی، تحریف چهره اسلام، و تفرقههای قومیتی و مذهبی مواجه است. از اینرو، بازخوانی سیره امام صادق(ع) نه یک انتخاب، بلکه ضرورتی تاریخی برای حفظ وحدت و عزت امت اسلامی محسوب میشود.
حجتالاسلام حسینی با اشاره به سخن مشهور امام صادق(ع) مبنی بر اینکه زینت ما باشید و نه مایه ننگ ما اضافه کرد: اکنون که بیش از هر زمان دیگر نیازمند بازسازی چهره حقیقی دین هستیم، باید از اندیشه و سلوک آن حضرت الهام بگیریم؛ چرا که امام صادق(ع) نهتنها پایهگذار مکتب فقهی و کلامی شیعه بود، بلکه پلی میان دلهای مسلمانان نیز ساخت.
وی خاطرنشان کرد: شاگردانی از مذاهب مختلف در محضر امام صادق(ع) تلمذ کردند و از دریای علم و معرفت او بهره بردند. این نگاه جامعنگر، الگویی بیبدیل برای متولیان دینی، فرهنگی و سیاسی است؛ الگویی برای احترام به تفاوتها و تقویت اشتراکات.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان تأکید کرد: وحدت اسلامی نباید صرفاً به عنوان یک شعار مناسبتی تلقی شود، بلکه وحدت یک مسئولیت تاریخی، دینی و ملی است که باید در اندیشه و عمل جامعه اسلامی جاری شود. اگر عالمان دینی، دانشگاهیان و رسانهها با الهام از سیره امام صادق(ع) به ترویج گفتوگوی بینمذهبی، همافزایی فرهنگی و پرهیز از دوقطبیسازی جامعه بپردازند، میتوان امید داشت که میراث آن امام بزرگ در زندگی ما تجلی یابد.
حجتالاسلام حسینی در پایان ابراز امیدواری کرد: همگان در زمره رهروان واقعی مکتب وحدتمحور آن امام خردورز قرار گیرند؛ مکتبی که محور آن نه تفرقه، بلکه حقیقت، اخلاق و همدلی است.
ثبت دیدگاه